Fylkesveg 3294 Trommedalsvegen, plan-ID 2024004

Innhold

Telemark fylkeskommune og Bypakke Grenland starter arbeidet med en detaljreguleringsplan for en standardheving av Fv 3294 Trommedalsvegen fra Skyggestein til Rødmyr i Skien kommune.

Beskrivelse av prosjektet

Planen har til hensikt å legge til rette for en standardheving av Trommedalsvegen på strekningen slik at vegen blir mer trafikksikker, gir bedre trafikkavvikling og også kan benyttes av lange kjøretøy.  Planområdet som varsles har et totalt areal på 201 dekar og vil omfatte i hovedtrekk dagens fylkesveg med tilliggende sidearealer i form av skog, utmark og noe friluftsområde. Andre gjeldende reguleringsplaner på strekningen vil enten innlemmes i sin helhet eller bli erstattet. 

Kartet under viser planens avgrensning. Endelig planavgrensning vil kunne bli noe mer begrenset enn det området som nå varsles.

Trommedelsvegen Kart

I forbindelse med planarbeidet kan det bli utført oppmålingsarbeider. Oppmålingsarbeider har hjemmel i Lov om eigedomsregistrering (matrikkellova) § 41. Det vil også bli utført grunnundersøkelser, og dette har hjemmel i Oreigningslova §4.

Framdrift og frist for innspill

Vi ber om at eventuelle innspill til oppstart av planarbeidet merkes «Fv. 3294 Trommedalsvegen, sak 24/05428» og sendes innen 28. juni 2024 til:

Telemark fylkeskommune, Postboks 2844, 3702 Skien
eller på e-post: post@telemarkfylke.no
 
Innspill kan sendes som kopi til: Skien kommune, Postboks 158, 3701 Skien eller e-post: post@skien.kommune.no.
 
Du kan også gi innspill interaktivt via verktøyet «Innbyggerdialog i 3D». Gi interaktivt innspill.

Når planforslaget blir lagt ut på høring og til offentlig ettersyn, vil dette bli annonsert i aviser og i brev/epost til berørte og instanser.

Aktuelt regelverk

Dette varselet er sendt ut i samsvar med plan- og bygningsloven § 12-8. 

Kontaktperson

Dersom du har spørsmål, ta gjerne kontakt med planleggingsleder Tommy Paulsen på e-post: tommy.paulsen@telemarkfylke.no eller telefon 951 92 692.

Til toppen