Bård og Hilde Tørdal

Innhold

Hilde Tørdal (1972) og Bård Tørdal (1972) er utdannet billedkunstnere fra Kunstakademiet i Trondheim (NTNU) og har samarbeidet om kunstprosjekter siden slutten av 90-tallet. De bor og arbeider både i Tørdal og Skien, Telemark og har felles atelier på Spriten Atelierfelleskap.

I sine arbeider utforsker de hvordan roboter kan representere menneskelig interaksjon og oppnå troverdighet som tenkende, levende vesener med egen vilje og følelsesregister. Deres interesse for det elektroniske kunstfeltet ligger i mulighetene for å gi liv og bevegelse til ellers livløse objekter, gjennom bruk av sensorer og elektronikk, for å engasjere og gå i direkte dialog med publikum.

De har stilt ut og holdt en mengde workshops ved blant annet Festspillene i Nord-Norge, DogA i Oslo, Pictoplasma, Tyskland, Museum of Contemporary art, Mexico, KidsPatch, Serbia, Uovo Kids på Museo Nazionale della Scienza e della Technologia, Italia og Kids Design Week, Kina.

Hilde og Bård har gjennomført en rekke verk i offentlig rom, blant annet vant de konkurransen om Odderøya Renseanlegg i Kristiansand (Nina Björkendal*) i 2016, Ranheim Kulturtribune i 2018 (Leiken Vik*) og Harstad skole 2018 (Trygve Luktvasslimo*).

Deres siste utstilling var «Follies» og «Dino» på Surnadal Billag i 2022. Hilde og Bård arbeider for tiden med et kunstoppdrag i offentlig rom for Bamble kommune (Odd Fredrik Heiberg*) ved Nustadbakken bofelleskap, med heldøgns bemanning for voksne med langvarige psykiske vansker, rusutfordringer og store omsorgsbehov.

*KORO kurator / Kunst i offentlig rom Telemark (KORT) kunstkonsulent

tordal.no

 

MG 8710
Hilde og Bård Tørdal i sitt atelier på Spriten Kunsthall. Foto: Vegard Giskehaug
Til toppen