Velkommen, Google!

Innhold

Google investerer over 6 milliarder kroner for å bygge datasenter og tilhørende infrastruktur i Skien.

Seks personer sitter på en Google-logo
ØNSKER GOOGLE VELKOMMEN: Fungerende ordfører Jørn Inge Næss, ordfører i pappapermisjon Marius Roheim Aarvold, fungerende varaordfører Helene Røsholt, kommunedirektør Karin Finnerud, næringssjef Monika Lønnebakke og tidligere ordfører Hedda Foss Five.

I 2019 kjøpte Google en 2000 mål stor tomt på Gromstul, noen kilometer nord for Skien sentrum. I dag har et av verdens ledende teknologiselskap besluttet å starte bygging av sitt første datasenter i Norge. Vi ønsker denne industrielle satsingen hjertelig velkommen, og gleder oss over det digitale løftet og kompetansetilførselen den medfører lokalt og nasjonalt.

Velkommen til Skien - bli bedre kjent med byen.

Ordfører Marius Roheim Aarvold, formidler det slik: 
"Vi har ventet i spenning på at Google skulle ta beslutningen om å starte bygging av sitt første datasenter her i Skien. 

Som kommune er vi stolte over å ha blitt valgt av Google som vertskap for deres store satsing i Norge. Vi er også svært takknemlige for all innsatsen som er lagt ned i det langsiktige samarbeidet mellom lokale, regionale og nasjonale partnere og støttespillere - det har vært avgjørende for at vi kan feire i dag! 

Vi ser frem til å jobbe videre sammen for å realisere Gromstul som et nytt, regionalt industriområde for datasentervirksomhet, som er en forutsetning for vårt digitale samfunn.

Etableringen vil være et viktig bidrag til vår region i form av styrket digital infrastruktur, nye arbeidsplasser og ny kompetanse - og ikke minst økt internasjonal synlighet!"

Se mer informasjon i pressemelding fra Google.

Informasjonsmøter

Skien kommune vil i tiden fremover gjennomføre informasjonsmøter for lokalt næringsliv, hvor man kan lære mer om prosjektet og veien fremover. Blant annet har vi i samarbeid med Grenland Næringsforening, arrangert et møte 12.mars for regionens bedrifter. 

Mulighet for å melde sin interesse

Google er opptatt av samarbeid med lokalt næringsliv. Selskapet har etablert en digital løsning hvor lokale virksomheter innenfor relevante bransjer kan registrere sin interesse for å tilby varer og tjenester i forbindelse med etableringen.  

For å få tilgang til den digitale registreringsløsningen, sender du en e-post til denne adressen: VLB1A-Enquiries@arcadismc.com .

Vi oppfordrer alle bedrifter i regionen som har tjenester eller produkter som kan være relevante i forbindelse med bygging av datasenteret, eller drift av dette, til å registrere seg. 

Erfaringsmessig kan det forventes en betydelig etterspørsel etter overnatting og utleieboliger i byggeperioden for datasenteret. Den digitale registreringsløsningen er derfor også tilrettelagt for deg som driver med boligutleie, overnattingstilbud og boligformidling.   

Ta godt imot alle de besøkende vi nå kommer til å få til Skien og Grenland fra ulike deler av verden! 

Kontaktinformasjon

For ytterligere spørsmål, kontakt: 
Business@skien.kommune.no

  • Servicesenteret i Skien kommune, telefon 35 58 10 00.
  • Anniken Borgerås, næringsrådgiver Skien kommune, telefon +47 90 63 17 82.
  • Monika Lønnebakke, næringssjef Skien kommune, telefon +47 48 05 03 16.
  • Knut Amlie, utbyggingsansvarlig Skien kommune, telefon +47 91 33 34 83.

Relevante lenker

Skien kommune 
Welcome to Skien 
Get to know Skien 
In love with Skien 
Om datasenter i Skien kommune 
Pågående arbeider – Gromstul infrastruktur 
Rapport «Et døgn uten internett» 
The Data Center Industry in Norway

Til toppen