Benjaminprisen til Stigeråsen

Innhold

Skolen får prisen for sitt mangeårige arbeid mot rasisme og diskriminering.

Statråd Kari Nessa Northun delte ut prisen til rektor Dorthe Naur og Josefin Berntsen Velkom og Jakob Yonas Zenebe fra elevrådet
Statråd Kari Nessa Northun delte ut prisen til rektor Dorthe Naur og Josefin Berntsen Velkom og Jakob Yonas Zenebe fra elevrådet.

Statsråd Kari Nessa Northun overrakte prisen til skolen tirsdag 30. januar. Før overrekkelsen fikk statsråden en omvisning på skolen og fikk se flere av tiltakene de har satt i gang:

  • Stigeråsen aktivitetsklubb (SAK) har holdt på i 7 år. Skolen samarbeider med flere idrett- og kulturaktører slik at flest mulig av elevene kan være med på aktiviteter.
  • Bruktbutikken Finders keepers
  • Gamingrom
  • Bursdagsrommet "The gound"
  • Kreative aktiviteter
Barn som står på en scene og synger
Alle klassetrinn underholdt med sang.

Prisoverrekkelse og underholdning

Deretter var det klart for prisoverrekkelse og underholdning i gymsalen. Klassetrinnene og lærerne underholdt med sang og det var taler ved juryleder Guri Hjeltnes, statsråd Kari Nessa Northun, rektor Dorthe M. Naur, Jakob Y. Zenebe og Josefine B. Velkom fra elevrådet.

- Dere har virkelig fortjent prisen. Jeg blir glad og stolt når jeg ser hvordan dere jobber med dette. Det er mange som kan lære av dere. Jeg er imponert over hvordan dere lager trygge møteplasser for alle. Tusen takk for at dere tar ansvar for skolen og hverandre, sa statsråd Kari Nessa Northun i sin tale.

Mange var stolte

- Stigeråsen skole har vært gjennom en fantastisk reise. Arbeidet som er gjort og gjøres er ufattelig godt, sa ordfører Marius Roheim Aarvold 

- I dag er vi stolte. Vi deler denne prisen med mange, for skal vi få til ting er vi avhengig av samarbeid, så rektor Dorthe M. Naur. 

Juryen for Benjaminprisen består av representanter for HL-senteret, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Antirasistisk senter, Utdanningsforbundet, Foreldreutvalget for grunnskolen, Elevorganisasjonen og Sametinget.

Se juryens begrunnelse.

Pernille og Tu-Lan fortalte om butikken Finders keepers til statsråd Nessa Northun.
Pernille og Tu-Lan fortalte om butikken Finders keepers.
Elever fortalte om kreativt arbeid til statråden.
Elever viste og fortalte om hva de lager av kreativt arbeid.
gjestene er på besøk i skolens gamingrom og snakker med elever.
Gaming-rommet er populært.
Ordfører, kunnskapsminister, leder og nestleder i elevrådet snakker sammen
Statsråd og ordfører i samtale med leder og nestleder i elevrådet.
Til toppen