Stor glede da dagsenteret åpnet

Innhold

De har ventet i spenning, men denne uka kan endelig brukere og ansatte ta i bruk dagsenteret i Kverndalen.

Det var mange som var triste og usikre, da dagavdelingen hadde sin siste åpningsdag på Lyngbakken. Derfor var gleden ekstra stor da en av brukerne reiste seg mandag ettermiddag, og fortalte hvor fornøyd hun var med det nye tilbudet.

- Jeg var så lei meg når vi skulle forlate Lyngbakken, men nå er jeg bare så lykkelig over å ha kommet hit til Kverndalen, sa hun, noe som også varmet enhetsleder Veronica Bomodden.

Dame holder tale i julestemning.
Enhetsleder for dagsenteret, Veronica Bomodden, ønsker brukerne velkommen.

- Det er helt utrolig å se reaksjonene når brukerne kommer inn hit for første gang. Det er som å se unger på julaften, sier hun med et stort smil. 

Skal bli godt kjent

- Det er klart vi har vært spente, men jeg tror det var veldig betryggende for brukerne å se at ting ikke har forandret seg. De blir møtt av de samme sjåførene, og de samme ansatte som på Lyngbakken. Bare i nye lokaler. Nå er vi endelig på plass og her skal vi få det veldig bra. En av brukerne har allerede kalt det for Norges beste dagsenter, fortsetter hun, og legger til en liten salutt for de ansatte.

- De har rigget alt dette klart på en uke. Det er helt fantastisk gjort, og at de har fått til det har også bidratt til å gjøre overgangen enklere for brukerne. 

Publikum i rom med konsert.
Mandag var det konsert på Kverndalen bo- og dagssenter.

Denne uka startet med mandagskonsert for brukerne, og tirsdag sto det blant annet trim på programmet - i tillegg til god mat og sosial omgang.

- Vi vil bruke ukene fremover til å lære oss huset og mulighetene her. Vi skal gå på turer i bygget, og bli kjent rett og slett, sier hun.

Aktivisering i fokus

Dagsenteret i Kverndalen benyttes daglig av opptil 40 personer fra hele kommunen, og er åpent fem dager i uka. Her får de hjemmeboende brukerne en unik mulighet til å komme ut, og sosialisere med andre i samme situasjon.

- Formålet vårt er å sosialisere, ernære og fysisk og kognitiv aktivisering. Vi har trim, konserter, bingo, historietimer og en rekke andre aktiviteter. I tillegg bruker vi tid på å diskutere nyheter, og andre aktuelle temaer. Som de pågående krigene for eksempel. Det er fint for dem å komme hit og bli betrygget, sier Bomodden.

- Et dagsenter handler ikke om å komme på kafé og bli servert, men å få delta aktivt i hverdagen. Vi har brukere som leser opp bingotall, som vanner blomster eller utfører andre oppgaver. Jeg tror det viktigste for brukerne våre er at de får føle seg viktige her, for viktige er de absolutt, avslutter hun

Til toppen