Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehagealder og i småskolen og deres familier. Lørdagsbarn har programrekker vår og høst. Programmet for høsten 2019 finner du under.

Norges Lykkeligste Barneshow

24. august kl. 14.00, Ibsenhuset

Velkommen til Norges Lykkeligste Barneshow! Hva skjedde på Henrik Ibsens første skoledag? Har Odds Ballklubb virkelig signert en giraff til å spille sentral midtbane?  Det vet vi ikke, og det er tvilsomt om forestillingen vil gi svar på disse spørsmålene. Denne dagen vil Norges Lykkeligste regissør få hjelp av barna i salen. Sammen lager de en forestilling der handlingen blir improvisert fram av Norges lykkeligste improtropp. Passer for barn fra 3 - 9 år.
Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr. Ibsenhuset.

Geitekillingen som kunne telle til ti

31. august kl. 13.00, Handelstorget

 

Bli med på konsertversjonen av Alf Prøysens kjente fortelling om geitekillingen som kunne telle til ti. Som kjent medførte denne tellingen noen utfordringer. Utfordringer som utøverne illustrerer musikalsk og teatralsk. Geitekillingen vil gjerne vise barna hvor flink den er til å telle, og få Nils og Espen til å spelle.

Spennvidden i musikken er stor, men det er ikke til å komme bort fra at Nils F. Jansen og Espen Rud har sin musikalske bakgrunn og sitt uttrykk som jazzmusikere.
Gratis.
Arr. kulturkontoret i samarbeid med Mersmak.

Skranglekonsert

7. september kl. 13.30, Ibsenhuset

Skranglekonsert er en forestilling på barnas premisser. Først møtes vi i foajéen for å lage egne skrangleinstrumenter. Så går vi inn i storsalen på Ibsenhuset hvor det blir skikkelig skranglekonsert.  Her blir barneklassikerne servert i ny musikalsk drakt: Karius & Baktus som rap, Mikkel Rev med afrikansk-inspirerte rytmer og Tante Sofie er skikkelig sinna i en heavy metal-versjon av sangen. Medvirkende: Mari Kjølstad og Dorina Eldøy-Iversen som stiller med eget skrangleorkester.
Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no 
Arr. Ibsenhuset.

Hujedamej

14. september kl. 13.00, Handelstorget

Dette er en musikalsk hyllest til de uforglemmelige karakterene i Astrid Lindgrens univers. I løpet av konserten møter vi bl.a. Ronja, Pippi, Emil, Madikken og brødrene Løvehjerte. Velkommen til en morsom og vakker konsertopplevelse for hele familien. Medvirkende: Karianne Kjærnes, Camilla Susann Haug og Eldrid Johansen. Forestillingen er gratis og er en del av  Appelsinia Litteraturfestival og "Bøker i byen".
Arr. kulturkontoret.

Åpen brannstasjon

21. september kl. 10 - 14, Skien brannstasjon

Besøk Skien brannstasjon under Brannvernuka 2019. Her kan du oppleve utrykning og slokking av bilbrann. Du kan ta en tur opp i liften, prøve en brannslange og se på brannbiler og annet utstyr på brannstasjonen. Prøv rebusløypa som fører deg rundt på hele brann-stasjonen, med feieravdeling og verksted. Du kommer også innom slangevaskeri, soverom og utrykningsgarderoben. Det vanker en liten premie til alle barn som fullfører rebusløypa.
Arrangementet er gratis og passer for alle.
Arr. Skien brann- og feiervesen

Bydyra av Tusmørke

 28. september kl. 14.00, Ibsenhuset - AVLYST

Vi møter Ekornet, Grevlingen og Kråka på vei fra villmarka til storbyen. Treet de har bodd i blir hugget ned så derfor drar de inn til byen. Det er ikke så lett å finne seg til rette i byen som er skapt av noen merkelige vesener, nemlig menneskene. Bydyra er et musikalprosjekt av gruppa Tusmørke. Brødrene Momrak, som har skrevet musikken, er fra Skien. Passer for barn fra 3 – 10 år.
Gratis adgang.
Arr. Ibsenhuset

Fra Totoro til Katteprinsen - Studio Gihbli

5. oktober fra kl. 12.00, Odeon kino Skien 

Japanske Studio Gihbli står bak en rekke prisbelønte anime-filmer. Titler som "Min nabo Totoro", "Chihiro og heksene" og "Det levende slottet" er kjent for mange. Men Studio Gihbli har mange flere flotte filmer på samvittigheten. Denne lørdagen setter Odeon kino opp en rekke av Studio Gihblis filmer til redusert pris.

Følgende filmer vises kl. 12.00:

Min nabo Totoro (tillatt for alle).

Kikis budservice (tilatt for alle).

Laputa - Himmelslottet (9 år).

Prinsesse Mononoke (9 år).

Samtlige filmer vises igjen umiddelbart etter første forestilling. Se kinoens nettsider for nøyaktig klokkeslett. 

Bill. kr. 70,- 
Arr. Odeon kino Skien

KunstLABBEN / Greenlightdistrict

12. oktober kl. 13.00, Telemark Kunstsenter

Bli med på workshop i Telemark Kunstsenters nye kunstLAB under kunstfestivalen Greenlightdistrict. Greenlightdistrict er en tverrfaglig kunstfestival som foregår på en rekke kunstinstitusjoner i Grenland høsten 2019 – og som i år har vann som tema.Vi lar oss inspirere av den utstilte vannkunsten på TKS og lager vårt eget "kunstverk" med vannmaling. Vi setter av godt med tid slik at Lørdagsbarna får rikelig anledning til å utforske utstillingen og arbeide med bildet sitt. 
Passer for barn fra 6 år. Gratis adgang.
Arr. Telemark Kunstsenter

Fra dråpe til hav

19. oktober kl. 12 og 14, Eyolf i Ibsenhusets kjeller

Dette er en "nedpå" og "tett på" musikalsk forestilling for de aller minste barna. Vi følger en dråpes vei fra skyen og ut i havet gjennom sanger, regler og rim. På veien møter dråpen mange morsomme dyr. Medvirkende: Nina Gromstad, sang, og Jørn Arve Rønningen, trekkspill. Duoen har lang erfaring med å formidle for småtroll. Passer for barn fra 1 – 3 år. Bill. kr. 70,- i døra.
Arr. kulturkontoret.

Skrekkeparken

26. oktober kl. 16.00 - 20.00, Brekkeparken

Årets tema er gjenferd! Visste du at vi har flere spøkelser som bor i Brekkeparken? I Lynnevikstua får du høre om mannen som går igjen og i Borgestua ligger lille Marius med forferdelige mareritt.
I tillegg vandrer fortsatt den grå dame hvileløst omkring i hovedhuset.
Etter kl.18 passer opplegget best for barn i skole-alder.
Bill. kr. 100,- 
Arr. Telemark Museum.

Skrekkeparken har også åpent:
Søndag 27.10. kl.12 – 16: Familiedag
Torsdag 31.10. kl. 17 – 21 er det ekstra skummelt i parken. Passer best for større barn og ungdom.

Barnas Verdensdag

2. november kl. 11.30 - 15.00, Skien kulturskole/Ibsenhuset

 

Barnas verdensdag (BVD) er en familiefestival og møteplass med musikk- og kulturuttrykk fra ulike steder i verden. I år arrangeres BVD for første gang som en del av festivalen Kulturkræsj Grenland.
Årets tema er jordkloden, miljø og gjenbruk.  Store og små barn kan prøve ulike verksteder som havlyd, Beatur, mandalas, origami, dyremasker, sanserom og Stomp.
I tillegg blir det ulike miljøaktiviteter som søppelsortering, reparasjonsverksted, og kanskje det dukker opp noen miljøagenter. I mathallen ved Hedvigs hybel kan du kjøpe mat fra ulike deler av verden.
BVD er initiert av Rikskonsertene og arrangeres i Skien for 11. gang.
Arrangementet er gratis.
Lokale aktører er Skien kommune, ved kultur & fritid, kulturskolen og biblioteket samt en rekke frivillige foreninger og enkeltpersoner.

Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists

9. november kl. 13.00, Eyolf i Ibsenhusets kjeller

Dr. Kay’s eneste ønske er å spre glede til verdens befolkning, og kanskje til og med utover vår lille planet. Hans medsammensvorne, Interstellar Tone Scientists, er et stort, kosmisk og ekstraordinært velkledd jazzorkester beryktet for sine ekstatiske konserter. De blander psykedelisk storbandsjazz, galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon.
For barna blir dette en fargerik, glitrende opplevelse fylt av spille- og danseglede hvor de får servert musikk med ektefølt glimt i øyet.
Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no
Konserten er del av Jazzfest Skien, arrangert av Skiensjazzdraget.

Sjørøverøya

16. november kl. 14.00, Eyolf i Ibsenhusets kjeller

Nå kan barna oppleve godt, gammeldags dukke-teater på Ibsenhuset. Dukketeatret har med sin egen gammeldagse, engelske spillboks og presenterer stykket «Sjørøverøya». Her blir det sjørøvere, heks og spøkelse – og det blir kanskje bittellitt skummelt. Medvirkende: skuespiller og dukkefører Petter Wiik.
Stykket passer for barn mellom 3 og 10 år.
Bill. kr. 70,- på www.ibsenhuset.no eller i Ibsenshusets skranke.
Arr. Ibsenhuset

KunstLABBEN

23. november kl. 13.00 - 15.00, Telemark Kunstsenter

Bli med på kunstworkshop i Telemark Kunstsenters 
nye KunstLAB. Her lar vi oss inspirere av utstillingen som er på TKS akkurat nå og lager vårt eget "kunstverk". Vi setter av godt med tid slik at Lørdagsbarna får tid til å arbeide grundig med bildet eller skulpturen sin. Du finner mer informasjon på
www.skien.kommune.no/lordagsbarn eller på Facebook når det nærmer seg.
Passer for barn fra 6 år. Gratis adgang.
Arr. Telemark Kunstsenter

Nyere norsk på kino

30. november fra kl. 12.00, Odeon kino Skien

Odeon kino Skien og Lørdagbarn har gått sammen om å vise nyere norske barnefilmer til reduserte priser. Denne lørdagen kan du se disse filmene kl. 12.00: 

"Kaptein Sabeltann og den magiske diamant", (tillatt for alle).
"Villmarksbarna", (tillatt for alle).
"Operasjon Mumie", (aldersgrense 6 år).
"Snekker Andersen og Julenissen 2: Den vesle bygda som glemte at det var jul"  (tillatt for alle).
"Brillebjørn på ferie" (tillatt for alle).

Mer info om filmene finer du på hjemmesiden til Odeon kino.  

Bill. kr. 70,-
Arr. Odeon kino, Skien

Jul i Skien

7. desember kl. 11.00 - 16.00, Handelstorget i Skien

Bli med på et ekte julemarked for store og små på Handelstorget. Her blir det garantert julestemning med servering av julemusikk fra scenen og julegodt fra handelsbodene. Detaljer om programmet finner du på www.skien.kommune.no/lordagsbarn når det nærmer seg advent.
Gratis adgang.
Arr. Skien kommune m.fl.

Jorden vi arvet

14. desember kl. 14.00, Skien kunstforening, Ibsenshusets foaje

Bli med på omvisning i utstillingen «Jorden vi arvet» med påfølgende workshop.
I utstillingen vil lørdagsbarna møte Jan Petter Bratsbergs monumentale dyremotiver. Vi samtaler om de enkelte dyrene og kunstnerens engasjement for ville dyr. Vi vil også snakke om maleteknikken Bratsberg bruker; naturalistisk/realistisk.

Etter omvisning vil barna kunne delta i en workshop hvor man lager fuglemat ved å tre fuglefrø, tørket frukt og usaltet popcorn på ståltrå. Etterpå formes dette til et hjerte om barna kan henge opp i hagen til småfuglene.
Passer for barn fra 3 år. Gratis.
Arr. Skien kunstforening.

Kontakt oss:

Spørsmål eller henvedelser om Lørdagsbarn kan rettes til kulturkontoret ved Eli Haugland, mobil 95 00 15 66.

 

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 18.11.2019 14:25