Vinneren av julekortkonkurransen

Vinneren av julekortkonkurransen 2019 er Kristina S. Lundsett, 7. trinn Venstøp skole. Tegningen skal brukes på neste års julekort.

Skien kommune har i år fått inn 1102 tegninger fordelt på 11 skoler og 67 klasser. Alle de flotte tegningene var med i konkurransen om å bli neste års julekort.

Vinneren ble Kristina S. Lundsett, 7. trinn Venstøp skole. Torsdag var hele klassen på rådhuset for å få pizza og være med på julekonserten til kulturskolen.

Jacob Nicolai Alcantara var en av flere som spilte og underholdt i bystyresalen.

Helene Bråthen Hørta imponerte med sang.

Juryens begrunnelse:

I år har vi fått inn 1102 tegninger fordelt på 11 skoler og 67 klasser.

Juryen synes det er mange flotte bidrag.   Det er mye Skien kirke, derfor sto valget mellom to kirkemotiv fra elever som representerer 1. og 7. trinn.

Vinnermotivet, tegnet av Kristina S. Lundsett, 7. trinn Venstøp skole, skiller seg ut.  Eleven mestrer både tegneferdighet, kreativitet og design.  Bildet har flere «lag».  Bildet kan oppleves helt konkret med mange forskjellige motiv fra Skien., men kan også gi rom for tolkning.

Juryen har bestått av, Tom Erik Lønnerød, leder Spriten kunsthall, Gerd Elin Helleren, kunst og håndverkslærer, Gjerpen ungdomsskole og Hanna Landsverk-Gonsholt, elev, Gjerpen ungdomsskole.

Publisert: 29.11.2019 13:01
Sist endret: 29.11.2019 13:04