Foto Tom Riis - Morilden og Røtterne i kveldslyset
overlag

Ny samarbeidspartner for natteravnene

Printer
Hver helg nesten hele perioden fra mars til juni og fra august til desember går natteravnene med sine karakteristiske gule jakker rundt i sentrum på lørdagsnettene.

Ved sin tilstedeværelse bidrar natteravnene til å skape ro og trygghetsfølelse for de som befinner seg ute, og både ungdommer og voksne viser at de setter pris på natteravnene, og slår gjerne av en prat.

I Skien er vi så heldige å ha et samarbeid med ungdomsskoleforeldre om dette tiltaket, og mer enn 500 foreldre deltar som natteravner hvert år.

Nytt i år er at natteravnene i Skien har fått en ny samarbeidspartner. Det er barnevernsstudentene ved Høyskolen i Telemark som har inngått en ettårig avtale med SLT (Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak) om å stille opp som vertskap for natteravnene. Vertskapets oppgaver er å sørge for traktering av natteravnene, være tilstede i lokalene og sørge for låsing og andre praktiske oppgaver i forbindelse med natteravntjenesten.

Dette innebærer at natteravnene i Skien nå har følgende samarbeidspartnere:
   • Skien kommune ved SLT og politiet i Skien – som organiserer og følger    opp tjenesten
   • Foreldre og FAU (foreldreutvalgene) ved ungdomsskolene - som stiller med natteravner
   • Humanitetens Hus/Røde kors – som stiller med gratis lokaler
   • Barnevernsstudentene ved Høyskolen i Telemark – som er vertskap
   • Trygvesta forsikring – som bekoster reelle utgifter og forsikrer alle som går natteravn

Hovedansvarlig er SLT-koordinator. Ungdomsavsnittet ved Grenland politistasjon/Ordensseksjonen har ansvaret for å følge opp natteravnene den enkelte kveld.

I SLT er vi svært fornøyde med å ha fått Barnevernsstudentene med som samarbeidspartnere. 20 studenter kommer til å dele på oppgaven. Studentene gir uttrykk for at de er fornøyde med å gjøre en samfunnsinnsats på denne måten, og de har vært svært positive til å stille opp.

Ytterligere kommentarer fra studentene kan fås ved henvendelse til kontaktperson Inger May Hansen på telefon 4563 4297.

PS: I tillegg til tjenesten i sentrum, organiseres det på fredagskveldene natteravner i bydelene Klyve, Gimsøy, Gulset og Åfoss. Det er

25.03.2009
Sist endret
07.09.2010