Foto Tom Riis - En god samtale ved brygga
overlag

Ny samarbeidspartner for natteravnene

Printer
Hver helg nesten hele perioden fra mars til juni og fra august til desember går natteravnene med sine karakteristiske gule jakker rundt i sentrum på lørdagsnettene.

Ved sin tilstedeværelse bidrar natteravnene til å skape ro og trygghetsfølelse for de som befinner seg ute, og både ungdommer og voksne viser at de setter pris på natteravnene, og slår gjerne av en prat.

I Skien er vi så heldige å ha et samarbeid med ungdomsskoleforeldre om dette tiltaket, og mer enn 500 foreldre deltar som natteravner hvert år.

Nytt i år er at natteravnene i Skien har fått en ny samarbeidspartner. Det er barnevernsstudentene ved Høyskolen i Telemark som har inngått en ettårig avtale med SLT (Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak) om å stille opp som vertskap for natteravnene. Vertskapets oppgaver er å sørge for traktering av natteravnene, være tilstede i lokalene og sørge for låsing og andre praktiske oppgaver i forbindelse med natteravntjenesten.

Dette innebærer at natteravnene i Skien nå har følgende samarbeidspartnere:
   • Skien kommune ved SLT og politiet i Skien – som organiserer og følger    opp tjenesten
   • Foreldre og FAU (foreldreutvalgene) ved ungdomsskolene - som stiller med natteravner
   • Humanitetens Hus/Røde kors – som stiller med gratis lokaler
   • Barnevernsstudentene ved Høyskolen i Telemark – som er vertskap
   • Trygvesta forsikring – som bekoster reelle utgifter og forsikrer alle som går natteravn

Hovedansvarlig er SLT-koordinator. Ungdomsavsnittet ved Grenland politistasjon/Ordensseksjonen har ansvaret for å følge opp natteravnene den enkelte kveld.

I SLT er vi svært fornøyde med å ha fått Barnevernsstudentene med som samarbeidspartnere. 20 studenter kommer til å dele på oppgaven. Studentene gir uttrykk for at de er fornøyde med å gjøre en samfunnsinnsats på denne måten, og de har vært svært positive til å stille opp.

Ytterligere kommentarer fra studentene kan fås ved henvendelse til kontaktperson Inger May Hansen på telefon 4563 4297.

PS: I tillegg til tjenesten i sentrum, organiseres det på fredagskveldene natteravner i bydelene Klyve, Gimsøy, Gulset og Åfoss. Det er

25.03.2009
Sist endret
07.09.2010